Uživaj življenje, part two…

Je vse to vredno?

29.08.2007 · 4 komentarjev

Kot vsi vemo, je nogomet postal velik biznis,kjer se obračajo ogromne količine denarja. Včasih so nogometaši lahko imeli tudi kakšno kilo ali dve več in so igrali na vrhunski ravni. Ampak,tako kot vse,se je tudi nogomet razvil in postal vse bolj popolen. Nogometaši morajo biti idealno pripravljeni, tako fizično kot psihično. Nogometaše forsirajo na polno in jih silijo v skrajnosti zmogljivosti in to vse zaradi vse boljšega rezultata, ali bolje rečeno denarja. Denar je sveta vladar,če to želimo ali ne.

Zadnja žalostna novica iz sveta nogometa, ki je bila povod mojega prispevka, je žalostna smrt mladega šele 22 letnega igralca Seville Antonia Puerte, ki je preminil zaradi srčnega infarkta.

Malo sem razmišljal in se zamislil nad količino tekem na sezono,ki jih odigrajo igralci v določenih ligah. V boljših ligah odigrajo po 38 tekem. Nato imamo tekmovanje v pokalih, kot so domači pokal, kjer recimo odigrajo okoli 10 tekem, odvisno od uspeha ekipe. Nato so tu evropska tekmovanja kjer boljše ekipe odigrajo tudi 10 ali več tekem, zraven prištejmo tekme za državno reprezentanco, prijateljske tekme, pripravljalne tekme nam to nanese tudi do 70 ali več tekem na sezono in poleg vsega še naporne skoraj vsakodnevne treninge in naprezanja.

Torej če želiš biti uspešen,moraš za to tudi veliko vložiti, moraš biti hitrejši, spretnejši, boljši in bolj prilagodljiv od nasprotnika in za dosego teh ciljev so nekaterim ljudem pogodu vsa sredstva, tudi če ta na daljši rok škodujejo športnikom, v našem primeru nogometašem.

Ampak je vse to vredno našega zdravja??

antinio puerta
Antonio Puerta, počivaj v miru.

 • Share/Bookmark

Kategorije: nekategorizirano
Tagano: ,4 odzivov ↓

 • danijel // 29.08.2007 11:47

  Katastrofa….
  pa tako mlad…pa čedalje več je tega
  Športniki so čedalje več obremenjeni in pod pritiskom
  So gladiatorji našega časa

 • čivkačivka // 29.08.2007 12:57

  Jp, ob taki katastrofi se človek zamisliš in vprašaš, kje je meja, ka je smisel, kje je cilj takega načina življenja… ali je vse skupaj usoda, da mu je bilo namenjeno tako… ne vem, blodim kr neki… :(

 • M&MM&M // 29.08.2007 13:34

  ne, itak da ni vredno.

 • bamboobamboo // 29.08.2007 15:40

  eh, ta fuzbal…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !